“Rīgas Ģeometru” likvidē, jo tas veic pašvaldībai neraksturīgas funkcijas

Pēc vairākām dienām un atkārtotiem aicinājumiem Rīgas dome portālam Mernieks.lv sniegusi skaidrojumu par SIA “Rīgas ĢeoMetrs” likvidēšanas iemesliem.

Atbildē portālam Rīgas domes priekšsēdētāja preses sekretāre Anna Kononova raksta, ka lēmums par “Rīgas ĢeoMetra” likvidēšanu “pieņemts sakarā ar to, ka uzņēmums veic pašvaldībai neraksturīgas funkcijas, kā arī tas nepārtraukti tiek dotēts no pašvaldības budžeta”.

Savukārt tas, kuras “Rīgas ĢeoMetra” funkcijas no domes tiks “atsijātas”, pagaidām vēl nav zināms, jo “Rīgas pilsētas attīstības departamentam un Būvvaldei ir uzdots sniegt priekšlikumus par to, kuras no RĢ funkcijām būtu nepieciešams saglabāt pašvaldības pārziņā, un kuras jāvirza uz ārpakalpojumiem.”

Loģiski spriežot, uz ārpakalpojumiem būtu jāvirza minētās “pašvaldībai neraksturīgās funkcijas”, ja reiz tās ir “Rīgas ĢeoMetra” likvidācijas iemesls. Uz jautājumu, kuras varētu būt šīs “neraksturīgās funkcijas”, A. Kononova atbildēja: “Cik man šobrīd zināms, tie ir mērniecības pakalpojumi, kurus ierasti veic mērniecības uzņēmumi, nevis pašvaldības struktūras. Citu pašvaldību pieredze rāda, ka tos iepērk kā ārpakalpojumus”.


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *