Vai VZD sadarbojas ar legāli nereģistrētiem komersantiem?

Valsts Zemes dienesta mājaslapā atrodamajā sarakstā ar mērniecības darbu veicējiem, kuri normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā reģistrējuši un veic savu saimniecisko darbību un noslēguši līgumu par sadarbību ar VZD, redzams, ka kopš februāra noslēgti līgumi ar vairākām fiziskām personām, par kurām nav norādīts, ka tās pārstāvētu kādu legālu uzņēmējdarbības formu.

Proti, sadaļā „Saimnieciskās darbības veids” blakus personas vārdam un uzvārdam ir norādīts nevis „pašnodarbinātais”, bet gan vēlreiz vārds un uzvārds (skat. rakstam pievienoto screenshot attēlu). Mernieks.lv zināms, ka VZD uz šo kā iespējamo kļūmi ticis norādīts jau pirms kāda laika, taču, tā kā tabulā labojumi nav izdarīti, nekļūst skaidrs, vai tā ir tikai datu ievades kļūda, vai patiešām tikuši noslēgti līgumi ar vairākām fiziskām personām, kuras nenodarbojas ar legālu uzņēmējdarbību.

VZD gan apgalvo, ka slēdzot līgumus tikai ar legālas uzņēmējdarbības veicējiem: „Valsts zemes dienests sadarbības līgumus slēdz ar personām, kas Latvijas Republikā veic legālu saimniecisko darbību neatkarīgi no tās formas – vai tā ir juridiska persona (uzņēmums vai mikrouzņēmums), individuālais komersants, saimnieciskās darbības veicējs vai pašnodarbināta persona, uz līguma slēgšanas brīdi pieprasot legālu saimniecisko darbību apliecinošus dokumentus (reģistrācija Uzņēmumu reģistrā – uzņēmumiem un individuālajiem komersantiem vai reģistrācija Valsts ieņēmumu dienestā – pašnodarbinātajiem)”.  Taču paliek jautājums, kāpēc netiek ieviesta skaidrība sarakstā.

Sarakstā ir atrodama vēl kāda dīvainība – vienam no uzņēmumiem – AS „Ceļuprojekts” – par vienu no mērniekiem (Aināru Ošuroku) nav norādīts ne sertifikāta numurs, ne darbības veids, par kuru sertifikāts izsniegts. Caurskatot gan LMB, gan „ABC Mācību Centra” sertificēto personu sarakstus, Ainārs Ošuroks tiešām nav atrodams. Tādā gadījumā, kāpēc nesertificēta persona šajā sarakstā norādīta kā mērnieks uzņēmumam, ar kuru VZD noslēdzis sadarbības līgumu?


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *