Reklāmraksts: Inovācija – inženierkomunikāciju skeneris (COBRA LOCATOR)

Inovācija ir viens no jaunas, efektīvas un uz zināšanām virzītas ekonomikas galvenajiem dzinējspēkiem. Ģeotelpisko inovāciju biedrības viens no galvenajiem mērķiem ir tieši saistīts ar inovatīvu instrumentu pielietošanu un popularizēšanu ģeotelpiskās informācijas iegūšanā. Mūsdienu tehnoloģijas attīstās ļoti strauji, taču to pielietošanas iespējas nozarē ne vienmēr tiek pienācīgi izmantotas, lai iegūtu nepieciešamo rezultātu.

Nereti saskaramies ar situācijām, kad uz topogrāfiskajiem plāniem ir attēlotas inženierkomunikācijas, balstoties uz  inženierkomunikāciju turētāju sniegtās informācijas. Ļoti bieži šī situācija nesakrīt ar situāciju dabā, tādēļ, lai iegūtu patieso informāciju par apakšzemes komunikācijām, vienīgā iespēja ir veikt kontrolējošus rakšanas darbus – šurfēšanu, kuras rezultātā tiek bojāts tas, kas jau ir radīts. Piemēram, tādā veidā var tikt sabojāts ne tikai iekopts zālājs vai puķudobe, bet arī no jauna uzliets asfalts, gājēju celiņi,  kā arī citas komunikācijas, radot paaugstinātas bīstamības situācijas, piemēram, veicot rakšanas darbus tuvu gāzes vadiem vai elektrokabeļiem.
Lai novērstu iespēju sabojāt apkārtējo infrastruktūru un apakšzemes komunikācijas, kā arī, lai novērstu liekus izdevumus, kas veidotos, veicot nepamatotus rakšanas darbus, Ģeotelpisko inovāciju biedrība, sadarbojoties ar kolēģiem Zviedrijā, kā arī piesaistot Eiropas līdzfinansējumu, ir iegādājusies inovatīvu un jaudīgu apakšzemes inženierkomunikāciju radiofrekvenču skeneri (ģeoradaru).
Radiofrekvenču uztvērējs ir būtiski uzlabots, salīdzinot ar citām iekārtām, kuras ir paredzētas izmantot inženierkomunikāciju lokācijā. Atšķirībā no citām iekārtām, ar to iespējams noteikt precīzu atrašanās vietu un dziļumu ne tikai metālam, bet arī materiāliem, kurus nevar konstatēt ar citiem komunikāciju detektoriem – plastmasai, keramikai, dzelzsbetonam u.tml.
Iekārtas pamatfunkcija ir noteikt esošo inženierkomunikāciju esamību pirms rakšanas darbu uzsākšanas, tādejādi novēršot iespējamību tehnikai sabojāt apakšzemē esošās komunikācijas un iespēju sabojāt traktortehniku, uzduroties kādam lielākam šķērslim (akmens, pazemes pamati, nedarbojošās komunikācijas u.tml.), kā arī inženierkomunikāciju uzmērīšanas darbiem.
Līdz šim Biedrība veiksmīgi realizējusi projektu Tīnūžos, atrodot un uzmērot spiedkanalizācijas trasi aptuveni 1200 m garā posmā (iepriekš bija  zināma tikai šīs trases esamība). Instruments veiksmīgi izmantots arī objektos Rīgā un Aucē, meklējot siltumtrases, kanalizācijas, elektrotīklus…
Lai iepazītos ar radiofrekvenču uztvērēja (COBRA LOCATOR) piedāvātajām lokācijas iespējām Ģeotelpisko inovāciju biedrība piedāvā sniegt gan lokācijas pakalpojumus, gan iekārtas nomu, papildus veicot apmācību, kā arī nepieciešamības gadījumā piedāvājot iegādāties jaunus, Zviedrijā ražotus radiofrekvences skenerus COBRA LOCATOR.
e-pasts: geoinovacijas@gmail.com
Tel. 26347462, 29401149
Rakstu apmaksā “Ģeotelpisko inovāciju biedrība” 

Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

  1. Повысьте доверие и привлеките клиентов с нашим добровольным сертификатом соответствия! Наличие сертификата соответствия позволяет клиентам быть уверенными в том, что…

  2. Когда речь идет о перепланировке помещений, стоимость играет решающую роль. Многие считают, что качественные услуги по перепланировке обязательно должны быть…

  3. What is Foreclosure Mediation? In foreclosure mediation, a neutral third party facilitates negotiations between homeowners and lenders to avoid foreclosure.…

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *