Mērnieku sporta spēles aizvadītas “Ķenča zīmē”

Mērnieku sporta spēlēs, kas šogad norisinājās Tukuma novada “Sveikuļos”, uzvaru izcīnījusi “METO PRO GROUP”, pagājušā gada čempionus “Terra Topo” atstājot otrajā vietā.

Šāgada spēles aizvadītas “Ķenča zīmē”, stāsta spēļu organizatoru, Latvijas kartogrāfu un ģeodēzistu asociācijas izpilddirektore Ilze Dragone. Ķenča tēls sporta spēlēs ticis izmantots gan laureātu diplomu noformējumā, gan kā krūzīšu simbolika. Tāpat arī divas no sacensību disciplīnām bija saistītas tieši ar brāļu Kaudzīšu romāna “Mērnieku laiki” tematiku. Vienā no tām komandu dalībnieki sacentās, no apkārtnē pieejamajiem materiāliem izgatavojot pēc iespējas radošākas un atraktīvākas “Ķenča cepures”. “Varēja izsmieties no sirds, piemēram, viena no komandām cepures darināšanā uz koka statīva bija sakarinājuši visdažādākos priekšmetus un mērniecības instrumentus – mačeti, ruleti, blašķīti…”, stāsta I. Dragone.  Žūrija uzvaru šajā konkursā piešķīra “Ģeodēzista” komandai. Otra ar “Mērnieku laikiem” saistītā disciplīna bija intelektuālā spēle, kurā ar citātu palīdzību tika pārbaudītas dalībnieku spējas atcerēties romāna saturu. “Pašai bija pārsteigums, ka būtībā neko neatcerējos”, atzīst I. Dragone. Šajā sacensībā spēcīgākie izrādījās Guntars un Dagmāra no “Latīpašuma” komandas.

Strītbola turnīrā uzvaru šogad guvuši “Ģeodēzists”, orientēšanās sacensībās spēcīgākie bija “Terra Topo”, bet volejbolā – “Latīpašums”. “Īpašs prieks, ka centrēšanās sacensībās uzvarēja mūsu jaunais valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Rutkovskis”, uzsver I. Dragone. Savukārt acumēra noteikšanas sacensībās uzvarētājs (Andris no “Terra Topo”) šogad pierādījis, ka acumērs var arī nebūt “sūdamērs” – kļūda bijusi tikai 11 procentu. Alus dzeršana mērnieku sporta spēlēs bijusi atstāta kā pēdējā disciplīna, uzreiz pēc intelektuālās sacensības. Dalībnieki gan smējušies, ka vajadzējis mainīt kārtību vietām (iespējams, vēl interesantāk pēc alus dzeršanas sacensībām būtu izmēģināt centrēšanās vai acumēra noteikšanas disciplīnas).

Sporta spēļu apmeklētība gan nav bijusi liela – spēlēs piedalījušās astoņas komandas, kopumā tajās ieradušies mazliet vairāk par 100 cilvēkiem. “Tas ir ļoti maz. Nelielais spēļu dalībnieku skaits atklāj, cik mērnieku sabiedrība ir sadrumstalota un parāda mūsu nozares vājumu”, secina I. Dragone. Jāpiebilst, ka šogad “nedarbojas” arī ierastās atrunas spēļu neapmeklēšanai – norises vieta bija tuvu Rīgai, turklāt organizatori gan laicīgi, gan regulāri un atkārtoti informēja par gaidāmo spēļu norises vietu, laiku, kārtību, saturu. Kā pozitīvāko spēļu norisē I. Dragone min to, ka šogad neviens no sporta spēļu dalībniekiem nav guvis nopietnas sportiskās traumas un arī kopumā spēles noritējušas bez nepatīkamiem starpgadījumiem.

SPORTA SPĒĻU REZULTĀTI (tabula)

UZVARĒTĀJU SARAKSTS

Kopvērtējums:

  1. “METO PRO GROUP”
  2. “TerraTopo”

3.”Latīpašums”, jeb “Visu ar mēru”

Uzvarētāji pa sporta veidiem:

Volejbols: “Latīpašums”

Strītbols: “Ģeodēzists”

Orientēšanās: “Terra Topo”

Centrēšanās: Mārtiņš no “GeoDevelopment”

Acumērs: Andris no “Terra Topo”

Zole:  Armands no “METO PRO GROUP”

Šautriņas: Ivars no “Ģeodēzists”

Labirints: “GeoDevelopment”

Iepazīsti Latviju: “Terra Topo”

Intelektuālā spēle: Guntars un Dagmāra no “Latīpašums”

Radošā darbnīca: “Ģeodēzists”

Alus ir gards: “METO PRO GROUP”


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *