Mērnieku sporta spēlēs mērojas spēkiem laivošanā

Mērnieku sporta spēles šogad norisinājās Latgales pusē, vienā no skaistākajiem Latvijas dabas apvidiem – Daugavas lokos. Līdzīgi kā pērn, kad mērnieki sacentās auto rallijā, arī šoreiz spēļu organizatori piedāvāja jaunu un mērnieku spēlēs neierastu sacensību formātu – laivu braucienu.
Kā stāsta viens no sporta spēļu dalībniekiem Ivars Nudiens, laika apstākļi bijuši ļoti patīkami, īsti vasarīgi – spīdējusi saule, pūtis neliels vējiņš, bijis diezgan karsts. Sacensību drudzī dabas ainavu baudīšanai laiks gan neesot atlicis, taču to varēts darīt nākamajā dienā, laivojot jau mierīgā garā vai apmeklējot kādu no Daugavas loku skatu torņiem.
Kopumā laivu braucienā piedalījušās 12 komandas ar 43 laivām (lai kvalificētos sacensībām, vienai komandai vajadzēja nokomplektēt vismaz trīs laivas, varēja būt arī vairāk) un aptuveni 100 dalībniekiem. Lielākajā vairumā laivu bijuši pa diviem airētājiem, dažās arī trīs. Tomēr līdzvērtīgu konkurenci tas būtiski neesot ietekmējis – lielākām ekipāžām, iespējams, tikt uz priekšu bijis pat grūtāk. “Šaubos, vai trīs cilvēku atrašanās laivā kādam varēja dot priekšrocību,” spriež I. Nudiens (aplūkojot sacensību fotogrāfijas, pavisam droši var secināt, ka vienai no laivām trešais ekipāžas dalībnieks pavisam noteikti nedeva priekšrocības, jo tas bija… suns!).
Sacensību kopvērtējumā vērā tika ņemta ne tikai laivu brauciena ātrumposma disciplīna, bet arī foto orientēšanās. Foto orientēšanās pirmie kontrolpunkti bija meklējami Lielbornes muižas apkārtnē (vietā, kur tika dots starts arī laivu ātrumposmam). Daži no nākamajiem kontrolpunktiem bijuši pamatīgāk noslēpti. Divi atradušies netālu no lauku mājām, un, lai tos sasniegtu, bijis jāuzskrien pamatīgā kalniņā. Nekādi starpgadījumi ar tuvējo māju saimniekiem vai vaļā palaistiem suņiem neesot atgadījušies. Foto orientēšanās sacensību finiša daļā neparasti bijis tas, ka pēdējais posms bijis jāairē pret straumi (jāpabrauc garām finiša vietai un tad jāairē atpakaļ). Te svarīga bijusi komandu izvēlētā stratēģija.
Pēc laivu ātrumposma komandas piedalījās trešajā sacensību etapā, kas arī bijis gana savdabīgs – alpīnā futbola mači. Jau pats spēles nosaukums norāda uz saistību ar futbolam neierastu reljefu. “Laukums bija nelīdzens, atradās nogāzē. Spēle notika ar regbija bumbu. Katrā komandā bija trīs pāri, un šiem spēlētāju pāriem rokas bija sasietas kopā,” stāsta I. Nudiens. Tomēr kopējais skats nemaz neesot bijis tik amizants un neveikls, kā varētu šķist.
Jāpiebilst, ka daži no sacensību dalībniekiem uztvēruši tās pavisam nenopietnā garā – kamēr citi airējuši vaiga sviedros, kāds relaksēti gulējis uz SUP dēļa un vienkārši ļāvies likteņupes plūsmai. Savukārt vēl kāds airējis laivu, būdams ģērbies vien “Ādama kostīmā” (uzvilcis tikai cepuri).
Sacensību kopvērtējumā uzvaras laurus plūca “Geo Development”, kas bija ātrākie laivu brauciena ātrumposmā, otrie alpīnā futbola sacensībās un ceturtie foto orientēšanās disciplīnā. Otro vietu kopvērtējumā ieguva “RE Mērnieks 1”, bet trešo – “Kurzemes sliņķi”.
Ikars Kubliņš, Mernieks.lv

Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *