Veselības ministrijas rekomendācijas mērniecības pakalpojumu veikšanai

Latvijas Mērnieku biedrība saņēmusi skaidrojumu no Veselības ministrijas, kā ieteicams veikt mērniecības darbus COVID-19 pandēmijas un ārkārtējās situācijas laikā.

VM vēstulē uzsver, ka “pirms mērīšanas pakalpojuma sniegšanas rekomendējam veikt klientu aptaujāšanu, lai noskaidrotu, vai cilvēks neatbilst kādai no personu grupām, kam ir noteikts pienākums ievērot mājas karantīnu vai pašizolāciju, kā arī atteikt pakalpojumus klientiem ar elpceļu infekcijas pazīmēm (paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, elpas trūkums).”

Tāpat, ņemot vērā apstākļus, kādos iespējams inficēties ar vīrusu, VM iesaka ieturēt vismaz divu metru attālumu starp darbiniekiem un klientiem, “nodrošināt mērīšanas pakalpojumu sniegšanu ne ilgāk kā 15 minūtes”, kā arī ievērot higiēnas prasības (roku mazgāšana vismaz 20 līdz 40 sekundes vai vismaz 70% etilspirta dezinfekcijas līdzekļa izmantošana). VM uzsver, ka citi papildus pasākumi nav jāveic un arī nekādi papildus individuālās aizsardzības līdzekļi mērniekiem nav jālieto.

Atbilde uz jautājumu par ieteicamo vienā tikšanās reizē uzaicināto personu skaitu ir mazāk konkrēta. “Atbildot uz jūsu jautājumu par to, kāds ir ieteicamais vienā tikšanās reizē uzaicināto personu skaits, ņemot vērā, ka mērīšanas darbi notiek brīvā dabā informējam, ka atbilstoši 2020. gada 12. marta Ministru kabineta rīkojumā Nr. 103 ‘’Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu’’ noteiktajam, ir aizliegta vairāk nekā divu cilvēku pulcēšanās publiskās vietās, izņemot personām, kuras veic darba vai dienesta pienākumus. Veicot mērīšanas darbus aicinām rūpīgi izvērtēt uzaicināto personu skaitu, vienlaicīgi izvērtējot iespēju nodrošināt minēto divu metru distanci starp darbiniekiem un klientiem kā arī nodrošināt pakalpojumu sniegšanu ne ilgāk kā 15 minūtes,” raksta VM.

Pilnu vēstules tekstu lasiet šeit.


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *