Mērnieku sporta spēles apvienos patīkamo ar lietderīgo

Jau 21. augustā, Vaidavas pagasta kempingā “Caunītes” norisināsies ikgadējās mērnieku sporta (atpūtas) spēles, kuras šogad organizē Latvijas Kartogrāfu un ģeodēzistu apvienība (LKĢA). Šoreiz mērniekiem ne tikai būs iespēja relaksēties no ikdienas darbiem, izmēģinot spēkus dažādās sacensību disciplīnās, bet vienlaikus arī gūt praktiskas zināšanas un iemaņas, nopelnot 3 akadēmiskās stundas sertificētajām personām obligāto kvalifikācijas paaugstināšanas kursu ietvaros.

Diena sāksies ar fiziskām un orientēšanās aktivitātēm – pēc ierašanās kempingā “Caunītes”, kas paredzēta 9.30, notiks kopīga izbraukšana uz laivošanas sākumpunktu Vamierā (mērnieku automašīnas paliks kempingā), kur pusvienpadsmitos tiks dots starts vairāk nekā četru stundu garam laivu braucienam ar foto orientēšanās elementiem.  Šoreiz uzsvars likts nevis uz sacensību tempu, bet gan precizitāti, stāsta LKĢA vadītājs Mārtiņš Rutkovskis. “Nav runa par to, kurš nobrauks ātrāk, bet gan – kurš kvalitatīvāk paveiks uzdotos uzdevumus. Piemēram, laivā ir divi cilvēki, abiem jāatrod kāda vieta, tur jāizpilda kāds uzdevums,” saka M. Rutkovskis.

Pēc atgriešanās “Caunītēs” plānots iestiprināties ar zupu, pēc kā sāksies minētais trim akadēmiskajām stundām (ģeodēzisko darbu, zemes kadastrālās uzmērīšanas un zemes ierīcības sertifikātu veidiem) pielīdzināmais seminārs “GPS uzmērījumi lauka apstākļos. Teorija un prakse”. Pēc lektora izstāstītās teorijas, praktisko pusi ierādīs mērniecības instrumentu tirgotāju pārstāvji, iepazīstinot ar instrumentu funkcijām un sniedzot to lietošanas pamācības. Pēc tam mērnieki varēs demonstrēt tikko apgūtās zināšanas, izpildot dažus mērniecības uzdevumus (šo uzdevumu rezultāti arī tiks ieskaitīti sporta spēļu kopvērtējumā).

Vakara noslēguma daļā vēl būs iespēja aktīvāk izkustēties, uzspēlējot futbolu un sacenšoties olu mešanā, bet ap astoņiem vakarā tiks apbalvoti sacensību uzvarētāji. Pēc tam neizpaliks arī vakara izklaides sadaļa – mūzika, pikniks ar līdzpaņemtajiem “groziņiem”, utml.

Detalizēta dienas programma:

Mērnieku atpūtas spēles 2021.gada 21.augustā, Vaidavas pagastā, kempingā “Caunītes”

Dienas kārtība:

9.30 Mērnieku atpūtas spēļu atklāšana kempingā Caunītes

10.00 Izbraukšana uz laivošanas sākumpunktu Valmierā (automašīnas tiek atstātas Caunītēs)

10.30 Laivošana pa Gauju no Valmieras līdz Caunītēm ar foto orientēšanās elementiem

15.00 Ierašanās Caunītēs un zupas ēšana

15.30 Semināra “GPS uzmērījumi lauka apstākļos. Teorija un prakse”* teorētiskā daļa

16.30 Semināra “GPS uzmērījumi lauka apstākļos. Teorija un prakse”* praktiskā daļa: mērierīču ražotāju pārstāvju prezentācijas.

17.00 Semināra dalībnieku praktisko iemaņu vērošana darbā ar demonstrētajām mērierīcēm.

*Seminārs atbilst akadēmiskajām stundām ĢD, ZKU un ZI sertifikāta veidam

18.00  Futbols un olu mešanas sacensības

20.00 Apbalvošana

Dalības maksa: 60 EUR no komandas (1 komanda = 1 laiva). Dalības maksā iekļauta nomas maksa par divvietīgu laivu ar inventāru un nakšņošanas izmaksas.

Pieteikšanās: sūtot e-pastu uz lkga@lkga.lv, norādot komandu skaitu un pārstāvēto uzņēmumu.

Ēdināšana: Ierodoties no laivošanas būs pieejama zupa. Vakara gaitā pikniks ar “groziņiem”, pieejama ugunskura vieta un grils.

Nakšņošana: Iespēja nakšņot savā teltī vai kopīgā telpā kempinga saimniecības ēkā (nepieciešams guļammaiss).

Ja uz pasākuma vietā vēlaties ierasties jau iepriekšējā vakarā (20.08.21), iespējams nakšņot kempinga “Caunītes” telšu vietās (ierašanās līdz 22.00). Cena 10 EUR par personu, tālrunis saziņai un rezervācijai: 29408146 (Valdis Vanags).

Neskaidrību un jautājumu gadījumā, lūdzam sazināties e-pastā lkga@lkga.lv vai pa tālruni 26432187.


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *