Svinīgi atzīmēta zemes ierīcības specialitātes izglītības 75 gadu jubileja

Lai atzīmētu zemes ierīcības specialitātes 75 gadu jubileju, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) Vides un būvzinātņu fakultāte 23. septembrī organizēja svētku jubilejas svinīgo pasākumu un absolventu salidojumu.

Svinīgā pasākuma daļā tika teiktas uzrunas, sveikti pasniedzēji un mērniecības nozares pārstāvji.

“Latvija nav un nebūs līdz galam uzmērīta, bet tā ir arī pozitīva vēsts, jo tas nozīmē, ka mums aizvien būs iespēja skolot un audzināt jaunos speciālistus zemes ierīcības nozarē. Mēs to darām jau 75 gadus, mainoties pasniedzēju paaudzēm. Jums nepieciešama liela izturība un daudz zināšanu, un es ceru, ka universitāte jums tās spēj sniegt. Ceru, ka visi kopā spēsim jauniešos uzturēt interesi par šo specialitāti, lai zemes ierīcības speciālistu Latvijā nekad nepietrūktu!” – savā uzrunā pasākuma apmeklētājiem sacīja Latvijas Ģeozinātņu un tehnoloģiju universitātes rektore Irina Pilvere.

“Ir teiciens – ja gribi, tad vari; ja vari, tad dari! Vides un Būvzinātņu fakultātei ir griba, varēšana un darīšanas jauda. To īsteno piecas katedras. Fakultāte izglīto un sagatavo nākamos inženierus ļoti svarīgās tautsaimniecības jomās. Fakultātes absolventi strādā privātajā sektorā, pašvaldībās un valsts pārvaldē, stiprinot Latvijas valsts ekonomiku un starptautisko konkurētspēju. Tas ir ļoti svarīgi, jo tikai mēs paši varam piepildīt gribu, varēšanu un darīšanu, savstarpēji sadarbojoties,” uzsvēra Armands Celms, Vides un Būvzinātņu fakultātes dekāns. Viņš arī izteica aicinājumu fakultātes absolventiem būt lepniem par iegūto diplomu un katram doties uz dzīvesvietai tuvāko skolu, kur iepazīstināt skolēnus ar mērnieka profesiju, tādējādi vairojot iespējamo studētgribētāju un nākotnes inženieru skaitu.

“Pēdējo gadu laikā esam krietni pastrādājuši un parūpējušies par katedras materiālās bāzes pilnveidošanu. Ne vienmēr varam dabūt finansējumu no universitātes, taču meklējam dažādus ceļus, piesakām projektus. Šādi esam tikuši pie ģeogrāfisko informācijas sistēmu kompetenču centra, ģeodēzisko instrumentu kalibrēšanas laboratorijas, iegādājušies pirmo (bet ne pēdējo) dronu un jaunus ģeodēzijas instrumentus, kuri gan mums ir nepieciešami vēl vairāk, jo ar mērniecību saistīti studiju kursi ir pilnīgi visās studiju programmās mūsu fakultātē, kā arī kaimiņu fakultātē,” atklāja Vivita Puķīte, Zemes pārvaldības un ģeodēzijas katedras vadītāja.

Pasākumā tika pasniegti fakultātes sagatavoti pateicības raksti dažādām mērniecības nozarē svarīgām personām – no uzņēmumu un sabiedrisko organizāciju vadītājiem līdz Valsts zemes dienesta ģenerāldirektorei, kā arī pašas fakultātes darbiniekiem. Tāpat savas balvas dažādās asprātīgās nominācijās katedras pasniedzējiem bija sagatavojusi arī studentu pašpārvalde.

Ikars Kubliņš, Mernieks.lv


Raksts publicēts

kategorijā

Autors:

Pēdējie komentāri

TWITTER FORUMS

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *